Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023

Gorjuss … Santoro : Η ιστορία πίσω από τις φιγούρες Gorjuss της Santoro

 

Gorjuss Santoro
Η ιστορία πίσω από τις φιγούρες Gorjuss της Santoro

 Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η ιστορία της Santoro Gorjuss? 

Ποιός κρύβεται πίσω από τις gorjuss φιγούρες που έχουν προκαλέσει παγκοσμίως την αγάπη πολλών κοριτσιών που κοσμούν σχολικές τσάντες, σχολικά είδη, παιδικά βιβλία, πορτοφολάκια και χιλιάδες αξεσουάρ?

Η εμπνεύστρια της σειράς Gorjuss είναι η Suzanne Woolcott. Οι φιγούρες Gorjuss κυκλοφορούν από τη Santoro, μια εταιρεία δημιουργίας και σχεδιασμού με διανομή σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Suzanne διευθύνει την εταιρεία της με τον σύζυγό της Grant, από το στούντιο τους στη Γλασκώβη της Σκωτίας, όπου ζουν με τα τρία τους παιδιά. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο, όπως το Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, τη Νέα Υόρκη και το Χονγκ Κονγκ (απίστευτο;!)

Τι αφορούν θεματικά οι φιγούρες Gorjuss?

Σύμφωνα με τη Suzanne, η σειρά Gorjuss™ μας συστήνει μια συναισθηματική τέχνη. Πιστεύει επίσης ότι η αγάπη αποτυπώνεται σε όλη της την τέχνη, επιλέγοντας να ζωγραφίζει μόνο κορίτσια. ΄Άλλωστε, μπορεί να ζωγραφίσει μόνο ό,τι έχει νιώσει, βιώσει και φανταστεί. Δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να βάλει τόσο πολύ συναίσθημα σε κάτι που δεν έχει νιώσει η ίδια.

Η Suzanne ήταν πάντα λάτρης των πορτρέτων και αυτού που μπορεί να αποτυπωθεί σε μια στιγμή. Η ακινησία της φιγούρας, η εκφραστικότητα στο βλέμμα και η τοποθέτηση των αντικειμένων γύρω από το θέμα. Όλα υπάρχουν για κάποιο λόγο, για να τονίσουν το νόημα πίσω από ένα πορτρέτο.

Πώς εμπνεύστηκε την gorjuss συλλογή?

Το στιλ των κοριτσιών που ζωγραφίζει και η επιλογή να απουσιάζουν τα φρύδια, η μύτη και το στόμα, ήταν έμπνευση της στιγμής καθώς μάθαινε να σχεδιάζει. Θέλησε με αυτή την επιλογή να εκφράσει τα συναισθήματά της. Ήθελε ακόμη να επικεντρώσει την προσοχή των θεατών σε οτιδήποτε άλλο εκτός των εκφράσεων του προσώπου που μαρτυρούν κάθε συναίσθημα και η τέχνη της το αποδεικνύει!

Η Suzzane έμεινε πρόσφατα ανάπηρη και πλέον δεν μπορεί να περπατήσει. Αυτό έχει κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή της και πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε. Η ίδια έχει δηλώσει πως αυτό το γεγονός δυσκόλεψε πολύ την ενασχόλησή της με τη δουλειά της και την τέχνη της. Δηλώνει όμως ευγνώμων για την υποστήριξη από τους θαυμαστές της με τη δύναμη που της δίνουν να συνεχίσει την προσπάθεια. Ευγνώμων είναι και για το γεγονός ότι η τέχνη της βρήκε στέγη από την εταιρεία Santoro.

Η Suzanne δε σταματάει την προσπάθεια να εξελίσσεται, να μαθαίνει, να βελτιώνεται. Λέει πώς για να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. «Θυμάμαι πόσο απογοητευτικό ήταν». Τώρα θα έλεγα «Μην πανικοβάλλεστε, αλλά συνεχίστε να προσπαθείτε και να μαθαίνετε!».

Η Suzanne και η ιστορία της αποτελούν πρότυπο για όλους μας. Ο δυναμισμός, και οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες, μαζί με τα συναισθήματα που βιώνει και αποτυπώνει, την κάνουν να μην τα παρατάει. Συνεχίζει να παλεύει, προσπαθώντας να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και δυσκολία που η ζωή της φέρνει. Η ιστορία της μας εμπνέει, μαθαίνοντάς μας να προσπαθούμε να εξελισσόμαστε χωρίς να τα παρατάμε, παρά τις αντιξοότητες στη ζωή.

Πηγή:  https://dowhatyouloveforlife.com/do-what-you-love-interview-suzanne-woolcott-of-gorjuss%E2%84%A2/

Suzanne Woolcott : Do what you love for life – Suzanne Woolcott of Gorjuss  Do what you love for life

https://dowhatyouloveforlife.com/do-what-you-love-interview-suzanne-woolcott-of-gorjuss%E2%84%A2/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Free background - Autumn leaves & button "back to top"

 Autumn leaves Κωδικός ενσωμάτωσης <style type="text/css">body {background-image: url("https:...